Visit Izola

Visit Izola

Zgodba o Ladji Rex

Zgodba o Ladji Rex

Večina izmed nas je že slišala in videla mogočno ladjo Titanic. Veliko manj ljudi pa prepozna najlepšo, najhitrejšo in najsodobnejšo ladjo svojega obdobja, ki je svojo življenjsko pot žalostno končala na dnu morja, tam nekje med Izolo in Koprom.

 Bila je tako mogočna, da so jo Italijani veličastno poimenovali »ladja vseh ladij«, Angleži pa dodali naziv »shipping wonder of the world«. To pove dovolj o veličini te ladje.

Preberite več

Legenda Izole

Legenda Izole

Vsako mesto ima svoj grb, ki je simbol nekega zgodovinskega pričevanja. Izole morda danes ne bi bilo, če bi davnega leta 1380 Genovežanom načrt uspel.

Preberite več

Zgodovina Izole

Zgodovina Izole

Naš obalni košček Istre ima zelo bogato zgodovino. Čeznjo so se selila mnoga ljudstva, si predajala oblast, spreminjala režime, trgovala in se vojskovala. 

Preberite več

O Izoli

O Izoli

Staro mediteransko mestece Izola se naslanja na jugozahodno obalo Tržaškega zaliva, kjer se pristna tradicija ribištva in vinarstva, mistični sledovi preteklosti ter prijaznost domačinov stapljajo v nepozaben mozaik doživetij. Temperamentni utrip mesta in romantični značaj kar vabita v svoje naročje, zato pravijo, da Izole ne pozabiš nikoli. 

Preberite več

Turistični informacijski center

email: tic.izola@izola.si
tel. +386 5 640 10 50
fax: +386 5 640 10 52
Ljubljanska ulica 17 - Via Ljubljana 17,
6310 Izola - Isola, Slovenija