3. september, 2019

Dnevi bakalaja: ščepec tradicije in kanček sodobnosti

Za nami je niz uspešnih kulinaričnih akcij, pred nami pa so Dnevi bakalaja, tekom katerih nas bodo naši gostinci razvajali z odličnimi jedmi. Od 14. do 29. septembra ste gurmansko vabljeni, da okusite odlične menije z bakalajem, pripravljenim iz domačih sestavin. V Izoli pa 14. septembra prvič organiziramo tudi Praznik bakalaja, ki je uvod na kulinarično potovanje.

Preberi več
26. avgust, 2019

Doživite Izolo na supu

Zbudite se na 90 m visokem klifu, ob petju čričkov, med oljkami in borovci, z veličastnim pogledom na morje Tržaškega zaliva. Vse to lahko doživite v kampu Belvedere, na odlični lokaciji za ljubitelje narave in željne rekreacije. Dan si lahko popestrite s savnami, igranjem tenisa, golfa ali pa se z e-kolesom odpravite na piknik med oljke – to in še več obiskovalcem ponujajo v hotelskem kompleksu Belvedere.

Preberi več
26. avgust, 2019

Picerija in kantina Vila Raineri, picerija z močno tradicijo

Picerija in kantina Vila Raineri se nahaja v vili s prav posebno zgodovino. Konec 19. stoletja je bila dom grofov Renner von Szatmary, ki so se v času Mussolinijeve vlade preimenovali v Raineri. V 20. stoletju je postala ena prvih picerij v slovenski Istri, skupaj s hotelom, ki se nahaja v prvem nadstropju. Picerija in kantina Vila Raineri se nahaja samo dvesto metrov od morja, vzdolž hotela Delfin, in je odprta skozi celo leto. V sklopu hotela je gostom poleg picerije na voljo tudi restavracija Pergola. Vila je bila pred tremi leti obnovljena in sedaj tudi v slabem vremenu ponuja sedišča na prijetni terasi. Več o delovanju picerije in kantine nam je zaupala Daša Ždrnja, vodja prodaje Hotela Delfin.

Preberi več
19. avgust, 2019

V Manjado na istrsko kosilo

Gostilna Manjada je odlična destinacija za vse pridne mravljice, v času kosila, saj jih tu pričaka hitro pripravljen in kvaliteten obrok. Za obiskovalce med sezono pa so odlična izbira, kadar si zaželijo okusiti tipične istrske in mediteranske jedi. Od leta 2013 gostilna Manjada poskrbi tako za domačine kot za turiste, z vedno svežo, vendar preprosto mediteransko in istrsko kulinarično ponudbo. Na naša vprašanja je odgovarjal lastnik gostilne, Aljoša Tomšič.

Preberi več
2. avgust, 2019

Vaše razglednice Izole

Izolske vište so razgledne točke, ki vam bodo odvzele sapo ter vam omogočile, da si sami ali s svojimi najbližjimi ustvarite nepozabne fotografije Izole, ki vam bodo Izolo vtisnile v prav čaroben spomin. Večina višt ob lepem vremenu ponuja pogled na Izolo v objemu prekrasnih alpskih gora, med katerimi se skriva tudi naš najvišji Triglav. Da o pravljičnih sončnih zahodih sploh ne govorimo …

Preberi več

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberite Pravno obvestilo

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr,pll_language

Google Analytics

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

_ga,_gid,_gat_gtag_UA_118969828_1

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?